Dag van de Klare Taal 6 april 2016

Op woensdag 6 april 2016 is de Dag van de Klare Taal in Oss. Voor alle ambtenaren in Nederland die bezig zijn met schrijven in heldere taal.

Waarom is deze dag zo bijzonder?

Dankzij ons Ambassadeurschap Heldere Taal in 2014 krijgen we veel vragen van collega ambtenaren over ons project Klare Taal: Hoe kregen jullie draagvlak? Wat zijn valkuilen? Hoe zorgen jullie voor borging? Wat zijn de beste hulpmiddelen? Hebben jullie tips en voorbeelden?

Er is nog geen netwerk van ambtenaren die bezig zijn met heldere taal voor de overheid. De Dag van de Klare Taal hoort bij het project Klare Taal. Daar zijn we sinds 2011 mee bezig. We delen graag onze kennis en ervaring. Door deze dag te organiseren, bouwen we een netwerk van alle ambtenaren die heldere taal belangrijk vinden. Het is een gedeelde passie voor taal!

Op woensdag 6 april 2016 is de Dag van de Klare Taal in Oss. Voor alle ambtenaren in Nederland die bezig zijn met schrijven in heldere taal. Op de Dag van de Klare Taal hebben we verschillende workshops, lezingen en een informatiemarkt. Deelname aan deze dag is gratis. Opgeven kan via klaretaal@oss.nl.